Background Masky Left Background Masky Right
1 maart 2019

Scholenbezoek was fantastisch!

Carnaval bij Het Masker begint traditioneel met het scholenbezoek. Niet 1, 2 of 3 maar 5 scholen!

Dit jaar was de start bij de Lidwinaschool, jawel in Zwaagdijk. Een echt Prinsenbal en wat een feest, alle kinderen verkleed en een polonaise die nu nog na trilt in heel Zwaagdijk.
Speciaal voor Het Masker hadden de Doikslurpers onder leiding van Carnavalsmeester Bjorn een pracht van een programma in elkaar gezet. Uiteraard had Prins patríQ ook een paar speciale onderscheidingen meegenomen voor de best verklede kinderen. Prins 'Weet ik veel' met zijn Hofdame IJs vonden samen met Prins PatríQ en Hofdames Amer & Ellis dat bij groep 1/2 het Koekje het beste verkleed was. Bij 3/4/5 was dat de Prinses en bij 6/7/8 Dracula.

Daarna door naar De Flitspoppers . De polonaise was al in volle gang en we konden zo aansluiten bij deze enthousiaste kinderen. Toen we bijna duizelig waren van het draaien, greep Prins PatríQ de microfoon en mocht hij de kinderen toespreken. De kinderen hingen bekant aan zijn lippen; echt fantastisch als je dat ziet! Ook werden er weer kinderen gekroond tot Prins en Prinses. Als Flitspopper Prinses werd Dracula meisje Amy bekroond en Flitspopper Prins(en) werden Ying en Shiji, die samen de Chinese draak vormden.

Na dit feestelijke bezoek direct door naar De Kleitrappers! Ook hier waren alle kinderen en juffen prachtig verkleed en werd er een lange rij gevormd achter Prins PatríQ. Bij alle scholenbezoeken was Masky natuurlijk ook van de partij en gaf een spetterende show weg! Bij De Kleitrappers horen natuurlijk ook een Koning en Koningin en werden bekroond met een mooie foto onderscheiding. Dit waren geworden; Dex (welke van de drie?) en Isa.

Na onze eerste zweetdruppels te hebben weggeveegd, spoeden wij ons richting."Het Leutnest". De knutseldrift zit er bij deze jonge gasten al vroeg in. Aan hun uitdossingen kun je al zien dat dit toekomstige optochtdeelnemers zijn. De foto onderscheiding met de Prins en Hofdames erop ging op de 3e plaats naar de Marshmallows, 2e werden de MEga Mindy meisjes en op de eerste plek was het groene monster, oftewel Frankenstein. De Dj ging helemaal los achter de draaitafel en de juffen brachten de raad van Elf weer in extase! Eén ding was zeker, het was weer een smakelijke ochtend!

We sloten het scholenbezoek af bij de "Druivenstampers". We hadden het carnavalsvirus met ons meegenomen en DJ Partytop Edwin maakte er weer een knotsgek feest van! Ook hier werden er van die mooie foto onderscheidingen uitgereikt aan degene die het best verkleed was. 3e werd Marylin die als haar vader ex-Adjudant Marco verkleed was, 2e de koe en 1e werden Thijn en Dylan die verkleed waren als blonde meiden met hele grote... ogen.

Prins PatríQ en zijn Hofdames Amber & Ellis hebben het enorm naar hun zin gehad!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Enthousiaste vrijwilligers!

9 mrt Lees verder
Het Masker

De Prinsenwagen van Het Masker doet niet onder aan de overige wagens

Groot, groter, groots.

9 mrt Lees verder