Background Masky Left Background Masky Right

Samenspel: Klaar voor de start?........AF

En daar gaan ze, met gierende banden en bijbehorende remsporen. En dan bedoelen we niet die je soms in het toilet terug kan vinden. Over wie hebben we het hier? Dat zijn natuurlijk de mannen van Het Masker, met nu nog aan kop van deze polonaise; Prins Maskerado!

Maar dat zal niet lang meer duren voordat hij nog net, in de laatste bocht voor de finish, wordt ingehaald door de nieuwe Max Verstappen van Zwaag. Waar deze race naar toe zal leiden, houden we nog even in het midden. Misschien is het wel naar de bar. Alcohol lost geen problemen op, maar ja, melk ook niet.

Sommige wedstrijden kun je helaas niet winnen. Achter iedere traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinneringen. Dat geld zeker voor twee markante mannen die ons deze zomer ontglipt zijn. “Opzuipen die troep!” Jan Spil. Vooral berucht en beroemd van café Het Grauwe Paard waar Het Masker jarenlang als stamgasten flink heeft huisgehouden. Evenals “Godfather” Leo Peetoom, Ex-Prins, erelid en Grootvorst van Het Masker. Mede door de professionele insteek van Leo, is Het Masker een geoliede machine geworden. We doen er nog een tandje bij Leo! Afscheid nemen bestaat eigenlijk niet, ze gaan wel weg, maar verlaten ons niet.

Wie na het overweldigende 50 jarige jubileum jaar van vorig jaar denkt “laten we nu maar weer gewoon doen, dan doen we al gek genoeg”, heeft het goed mis. Bij Het Masker is het elk jaar weer één grote Henny Huisman Surprise Surpriseshow en een geweldig prachtige happening. Dus geen tijd meer voor het volgen van een Soap want dat is toch geen werkelijkheid, maar soms is de werkelijkheid wel een Soap. Achter de schermen is Het Masker dus al volop in beweging. De vakantiekilo’s gaan er weer af en er wordt druk getraind om de nieuwe ideeën en veranderingen er uit te pompen zodat we weer fit en afgetraind voor de dag kunnen komen. Ook zult u de komende weken Maskerleden tegen kunnen komen die zich weer volledig inzetten voor een ander fenomeen wat ons prachtige dorp rijk is; Dorpsveiling Zwaag! Het hoe, waarom en waarvoor, kunt u allemaal lezen op www.dorpsveilingzwaag.nl Ook hoe het dan allemaal in zijn werk gaat, is hier allemaal terug te vinden. En niet alleen Het Masker is al druk in de weer, ook sommige optochtdeelnemers hebben onder het genot van de nodige versnaperingen, hun eerste “vergadering” al gehouden of hebben al een vage afspraak staan om enigszins tot een soort overleg te komen.

Prinsbekendmaking zaterdag 12 november; wie wordt Prins Carnaval in Zwaag?

Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Marco van Westen gedecoreerd met lintje!

Marco van Westen gedecoreerd met lintje!

Koninklijke Onderscheiding voor de Kuiteklapper van het Wilde Westen

26 apr Lees verder
Steun het carnaval in Zwaag!

Steun het carnaval in Zwaag!

Stem op Het Masker met de Rabobank Clubkas Campagne

24 apr Lees verder