Background Masky Left Background Masky Right

Prins Okkie d’n Eurste

En daar sta je dan, met je goeie gedrag in dat kolossale Pikachu pak op het toneel met je armpjes te zwaaien voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen. De spanning is er dan eindelijk van af en iedereen mag het nu weten. Maar wie is deze goedlachse nieuwe Prins met die iets wat aparte Prinsennaam nu eigenlijk…

Zoals iedereen inmiddels wel weet, schuilt achter Prins Okkie d’n Eurste dus Jos Brandhoff. 52 jaar jong en 21 jaar getrouwd met zijn Sylvia, die in 1988 Hofdame is geweest en nu dus Prinses mag zijn van haar eigen vent. Samen hebben ze twee knapen van zoons, Rob en Jasper.
Prins Okkie is een echte technische man en sleutelt graag aan machines. Komt dat even mooi uit als je dan Chef werkplaats bent voor al het onderhoud van GWW (grond weg en water) materieel bij Ooms in Scharwoude. Op sportief vlak zit het ook wel snor bij Prins Okkie, vooral het kijken ernaar. Voetbal en Formule 1 zijn hierbij zijn absolute favoriet en hij blijft er zowat voor thuis. Nu moeten jullie niet denken dat hij alleen maar naar sport kijkt, hij krijgt zelf ook genoeg beweging door het wandelen en natuurlijk zijn grootste hobby fietsen. Daarbij maakt het hem niet uit of dit op een racefiets is of een mountainbike. Zelf voetballen en darten is hij door alle drukte en andere interesses, maar mee gestopt.

Over carnaval hoeven we Prins Okkie niets meer te vertellen, want dat is er van huis uit ruimschoots met de paplepel ingegoten. Wat wil je met vader Jan als mede oprichter, bestuurslid, erelid, en ex-Prins van Het Masker, dan kan dat toch al niet meer mis gaan. Zelf heeft Prins Okkie van af het begin tot eind meegedaan met De Voorbijgangers en hiermee mooie podium plaatsen behaald met de Grote Optocht en als hoogtepunt natuurlijk met ‘de Schot in de Roos’, kampioen van Nederland worden. De reis naar het dorpje Zeeland (Brabant), de overnachting, de halfvastenoptocht en het café waren een legendarische ervaring om nooit meer te vergeten.
Dan die Prinsennaam… hoe komt ie er op. Voor familie en vrienden is het helemaal niet zo’n vreemde naam, want die weten niet beter dat dit al jaren de bijnaam is van Jos. Genoemd naar die grappige, paarse octopus met de grote gele ogen uit de tekenfilmserie De Snorkels. Het d’n Eurste gedeelte heeft op zijn beurt weer met het Brabants avontuur te maken…

Hier heeft Het Masker toch maar weer een pracht Prins mee weten binnen te halen!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder
Johan Tiessing gedecoreerd met lintje!

Johan Tiessing gedecoreerd met lintje!

Koninklijke Onderscheiding voor een bescheiden man

23 mei Lees verder