Background Masky Left Background Masky Right

Hofdames Ronny & Elise

Deze twee vrolijke meiden kwamen gezamenlijk met Prins Okkie d’n Eurste, letterlijk uit de gigantische tablet de zaal in knallen.
Twee nichtjes samen Hofdame van hun oom, wat een feest is dat!

Ronny Vlaar is 19 Pokémon jaren jong en woont nu nog thuis aan de Dorpsstraat, maar niet voor lang. In januari gaat ze de wijde wereld in en op kamers in Amsterdam, waar ze de studie International Business and Languages volgt. Zo, das een mond vol. Dit doet ze al voor het tweede jaar. Buiten deze school om, hangt ze nog wel eens rond in een ander soort school; de sportschool! Om daar aan wat apparaten te trekken en te duwen, fitness noemen ze dat. Ze heeft heel lang tennis gespeeld maar dan meer voor de lol, want haar speelsterkte was niet zo best.
Wat ze wel heel goed kan is stappen, feesten en festivals af gaan. Ze heeft hiervoor helemaal een bucketlist opgesteld, met daarop waar ze allemaal nog heen wil. Maar al die festivals kosten natuurlijk ook geld, dat verdiend ze door te werken als baliemedewerkster bij Sportcentrum Hoorn en in de bediening bij de Amsterdamse horeca of catering bij foodtruck evenementen. 
Vanaf kinds af aan gaat ze al te carnavallen. Het begon allemaal met de kindermiddag in de Plataan met de goochelaar en het confetti blazen. Later de optocht kijken vanaf de tribune bij Opa en Oma Brandhoff aan de Krijterslaan. Een leuke wetenswaardigheid is dat ze nu voor het eerst aan de optocht zelf mee gaat doen. Dit is wel een hele bizarre ontgroening gelijk…

Elise Brandhoff is ruim een jaartje ouder dan Hofdame Ronny. Ook Elise heeft iets met de zakelijke kant, want zij is tweedejaars student Business Studies in Alkmaar. Zou het in de familie zitten… Naast school werkt ze achter de bar op feestjes en in het voorcafé van onze eigen Leuttempel De Witte Vlak.
Ze is wel een echte volhouder want sinds haar vierde, ja u leest het goed, doet ze al fanatiek aan korfbal. Voor de snelle rekenaars onder ons, is dat dus al 16 jaar! In het 1e van Ados staat ze haar mannetje, nou ja, vrouwtje in dit geval. Ze gaat ook wel wat feestjes af, net iets minder dan Ronny. Maar er gaat toch niets boven de vrijdagavond Kermis Zwaag, want dat is altijd Coebergh avond! De kermis zelf is ook lol, want dan doen ze met zijn tweetjes het Basketbalspel, waar ze nog nooit meer hebben gewonnen dan alleen een sleutelhanger.
Ook zij is met carnaval opgegroeid en zat ook op diezelfde legendarisch tribune bij Opa en Oma. Sinds drie jaar zit Elise bij De Wicky’s en dat hadden ze nodig ook. Want sinds dat ze er bij zit, zijn ze steeds 1e geworden. Goeie invloed op de groep dus. Of heeft het iets te maken dat ze ook sinds drie jaar een vriendje heeft uit dezelfde carnavalsgroep… Toeval?

Wat een prachtig plaatje hebben we toch zo weer bij Het Masker!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder
Johan Tiessing gedecoreerd met lintje!

Johan Tiessing gedecoreerd met lintje!

Koninklijke Onderscheiding voor een bescheiden man

23 mei Lees verder