Background Masky Left Background Masky Right

Prins CoBra en Hofdames Kelly & Rianne

Prins CoBra.

Het is wel ff een Dingetje hoor om daar geheel onherkenbaar te staan met je lekkere fijne warme rubberen kaplaarzen en je oranje zuidwestertje op voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen. De spanning is er dan eindelijk van af en iedereen mag het nu weten. Maar wie is deze goedlachse nieuwe Prins…

Zoals iedereen inmiddels misschien wel weet, schuilt achter Prins CoBra dus Co Bransen. Jullie lezen het goed, Bransen is hier dus zonder ‘d’. Dat was bij zijn vader ook al zo maar zijn ooms zijn dan wel weer met een ‘d’ aangegeven bij hun geboorte. Toch een beetje een aparte familie…
Wat ook een beetje apart is aan Prins CoBra, is dat heel veel mensen hem alleen maar bij zijn bijnaam Kroes kennen en niet eens zijn echte naam Co weten.
Al vanaf de lagere school loopt Co met deze bijnaam rond. Dit kwam doordat kleine Co-tje vroeger roodharig was en sproetjes had waarop een leerling op zijn plat Westfries zei; “hij heeft kroos op zn armen!”

Zelfs zijn vrouw Annelies wist in eerste instantie niet dat Kroes eigenlijk Co heette.
Ze kende hem al een beetje van de handbalvereniging Op Hoop Van Zegen (later S&K) in Blokker waar ze toen beide woonden.
Maar bij het concert van BZN (toen nog met Annie Schilder) in oktober 1981, sloeg de vonk over.
Inmiddels zijn ze 32 jaar getrouwd, 27 jaar woonachtig in Zwaag en hebben twee kinderen. Een stoere zoon Nick en een mooie dochter Kelly.

Anders dan zijn Prinsennaam doet vermoeden is het totaal geen gevaarlijk of giftig mannetje, integendeel zelfs, het is een aanstekelijke, goedlachs allemansvriend en doet geen vlieg kwaad.
Het is een echte teamplayer en dat komt weer goed van pas op zijn werk bij distributiecentrum Tolpoort in Hoogkarspel, waar hij leiding geeft bij het logistieke gedeelte van het bedrijf wat gespecialiseerd is in het distribueren en verpakken van agrarische versproducten.
Ook komt de teamplayer in hem tot zijn recht bij de handbalafdeling van de Westfriezen waar hij 8 jaar trainer en coach is geweest en 5 jaar bestuurslid.

Als Koning van de Roekie Zoekie is Carnavallen Prins CoBra niet onbekend. In 1995 is hij door de tennis, waar André Conijn e Siem Besseling ook een beetje rond liepen, gevraagd als raadslid voor Het Masker. Toendertijd nog totaal onbekend met het fenomeen carnaval, heeft hij het toch 18 jaar lang weten vol te houden en is dus met recht erelid. Em het mooie is, hij heeft er nooit spijt van gehad.

Hier heeft Het Masker toch maar weer een pracht Prins mee weten binnen te halen!

Hofdames Kelly & Rianne

Deze twee vrolijke meiden zaten op hetzelfde cruiseschip waar Prins CoBra ook mee aan kwam varen.
Maar wie zijn deze toeristen die altijd al tegen elkaar gezegd hebben, “als één van onze vaders Prins wordt, dan sta je naast me”

Kelly Bransen is 23 zomerjaren jong en woont samen met haar jeugdliefde van de basisschool; Glenn.
Hun hond Djuna, van het merk Amerikaanse Bulldog, is hun harige kindje die de nodige aandacht opeist.
Kelly heeft dezelfde achternaam als Prins CoBra en dat kan wel kloppen want dat is namelijk haar vader en zij dus zijn dochter.
Ze houd elke dag nou contact met het thuisfront om maar niets te hoeven missen.
Op school heeft ze de afdeling detailhandel gedaan en daar is de beste winkelketen van het jaar, Action, heel blij mee. Daar is onze Hofdame Kelly namelijk werkzaam.
Buiten het werk om, hangt ze nog wel eens rond in de sportschool. Om daar aan wat apparaten te trekken en te duwen, fitness noemen ze dat.
In haar jeugd deed ze natuurlijk handballen bij de Westfriezen. Dat is haar van huis uit met de paplepel ingegoten. Wat wil je met twee ouders die ook handbal als hobby hadden.
Wat er ook met de paplepel is ingegoten en waar ze mee is opgegroeid, is natuurlijk carnaval.
Pa zat immers bij de Raad van Elf. Altijd met haar Hofdame hoedje op, mee tijdens de Rondgang. En tijdens de Kinderoptocht was iedereen haar altijd kwijt, zeg maar een echte flierefluiter.
Een leuk wetenswaardigheidje is dat ze nu voor het eerst aan de Grote Optocht mee gaat doen. Dit is wel een hele bizarre ontgroening gelijk…

Rianne Dekker is een jaartje jonger dan Hofdame Kelly en was altijd al kind aan huis als buur(t)meisje, klasgenootje en handbalteammetgezel.
Altijd voor de training nasi eten was een gebruikelijk fenomeen en ritueel. Op een gegeven moment kreeg ze het op haar heupen en stopte met handballen.
Rianne volgt de opleiding Luchtvaart & Hospitality aan het Laurentius College op Schiphol.
Maar waarom kwam ze dan met de boot tijdens de Prinsbekendmaking? Maar goed, dat zal zo zijn redenen wel hebben.
Naast deze luchtige studie die voorbij vliegt, werkt ze bij de 'Camping' Deen in de Bangert & Oosterpolder.
Dat is wel nodig om al die feestjes en festivals te bekostigen die ze afgaat.
Van stappen in de stad tot festivals als Latin Village en Outdoor Stereo, niets is haar te gek.
Carnavallen is haar ook niet geheel onbekend. Altijd meegedaan met de Kinderoptocht en nu in de Grote Optocht al een tijdje met haar vrienden bij de Gespierde Spijkers.
Haar broer Robin is de aanjager bij de Droeftoeters dus genoeg stof voor deze groepen om over te praten.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email